Baharat Soslu ve Narenciyeli Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
6 adet tavuk baget
2 adet tavuk göğsü
2 adet kan portakalı
2 adet mandalina
1 adet lime (yeşil limon)
Baharat Sosu Için:
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
2 adet yıldız anason
1 adet çubuk tarçın
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
YAPILIŞI
Baharat sosu için zencefil, yıldız anason ve tarçını bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave edip yarım saat bekletin. Portakal, mandalina ve limeyi dilimleyip pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Tavuk parçalarını baharatlı sosa bulayın ve narenciyelerin üzerine yerleştirin. Tepsinin üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdı ve folyoyu alıp tavuklar iyice kızarana dek pişirin.
Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " |