Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2019, 15:39   #1
Çevrimdışı
Funda Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şipşak kuşkonmaz turşusu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şipşak kuşkonmaz turşusu tarifi için malzemeler

1 demet kuşkonmaz (Temizlenmiş)
2 su bardağı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tarçın çubuğu
1 limon (Dilimlenmiş)
3 diş sarımsak (İri doğranmış)
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Şipşak kuşkonmaz turşusu Nasıl Yapılır

* Kuşkonmazları temizledikten sonra soğuk suda 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içinde 1 dakika haşlayıp çıkarın. En son olarak da buzlu suyun içine aktarıp 1 dakika bekletin. Süzüp daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
* Elma sirkesini, kaya tuzunu, pul biberi, yenibaharı ve tarçın çubuğunu tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
* Kuşkonmazları yüksek bir kavanoza dik olacak şekilde yanyana yerleştirin. Kaynattığınız sirkeli karışımı dökün. Aralara da dilimlenmiş limonu, sarımsak parçalarını yerleştirin. En son zeytinyağını dökün. Kavanozun kapağını kapatın. 3 saat sonra sirkeli kuşkonmazınız hazır.

__________________
~ P .İ .R ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan