Kereviz tempura
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kereviz tempura tarifi için malzemeler
2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş)
5 adet havuç (İkiye ayrılmış) Kaplama sosu için
2 adet yumurta sarısı
300 ml çok soğuk su veya soda
200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı) Kızartmak için
Ayçiçek yağı ve susam yağı Dip sos için
1 çay kaşığı bayır turbu püresi
3 yemek kaşığı yoğurt
Acı sos ve toz kırmızı biber Kereviz tempura Nasıl Yapılır
* Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin.
* Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
* Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek).
* Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.
__________________ ~ P .İ .R ~ |