Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2019, 15:54   #1
Çevrimdışı
Funda Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kereviz tempura





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kereviz tempura tarifi için malzemeler

2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş)
5 adet havuç (İkiye ayrılmış)

Kaplama sosu için

2 adet yumurta sarısı
300 ml çok soğuk su veya soda
200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı)

Kızartmak için

Ayçiçek yağı ve susam yağı

Dip sos için

1 çay kaşığı bayır turbu püresi
3 yemek kaşığı yoğurt
Acı sos ve toz kırmızı biber

Kereviz tempura Nasıl Yapılır

* Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin.
* Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
* Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek).
* Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.

__________________
~ P .İ .R ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan