Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Haziran 2019, 16:15   #1
Çevrimdışı
Coder Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Huawei’ye bir darbe daha: Facebook da yasakladı!






Amerika Birleşik Devletleri tarafınan alınan kararlar kapsamında Huawei’ye uygulanan ambargo konusunda son birkaç gündür sessizlik hakimdi. Facebook Huawei için yaptırım uyguladığını açıklayarak yasakları yeni bir boyuta taşıdı.

Bugüne kadar Huawei ile ilişkilerini askıya alan firmalar arasında Google‘dan ARM’a kadar onlarca farklı teknoloji devi bulunuyor. Ancak, ilk defa internet odaklı bir platform Huawei ile ilişkilerini askıya aldığını duyurdu.

Facebook Huawei’ye yaptırım uygulama kararı aldı!
Facebook uygulamalarının artık Huawei telefonlara önceden yüklenmeyeceği belirtiyor. Yani, Huawei’ye ait bir telefonu satın aldığınızda Facebook ve Messenger gibi uygulamaları önceden yüklenmiş halde bulamayacaksınız



Ancak, Facebook‘un uyguladığı ambargo şu haliyle oldukça zararsız. Zira, kullanıcılar Google Play Store üzerinden veya en kötü senaryoda Play Store olmasa bile APK dosyasını indirerek uygulamayı cihazlarına kurabilir.

Reuters’in haberinde Facebook’un uyguladığı bu yasağın sadece yeni modeller ile sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Yani, bugünden sonra fabrikada üretilecek olan ve hali hazırda piyasada olan telefonlarda Facebook’un bünyesinde bulundurduğu uygulamalardan arındırılmış bir şekilde kutudan çıkabilir.

Kaynak : shiftdelete.net

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan