Bahar Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bahar Çorbası tarifi malzemeleri;
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak
1 avuç taze fasulye
1 çay kasigi kirmizi biber-tuz
Terbiyesi:
1 ½ adet limon
3 adet yumurta sarisi
Bahar Çorbası tarifi uygulama aşamaları;
Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin.
Üzerini örtecek kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarak yavas yavas kaynatip 30 dk pisirin.
Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin. (Et suyunu katarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin.
Aksi halde karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatip sebzeleri koyun.
Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin.
Üzerine kirmizibiber ekin.
Bahar Çorbası Afiyet Olsun...
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " |