|
Togepi Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
Konu görseli, konu başlığından tamamen bağımsız. Konuya yorum yapanlar ülkenin kanayan bir tarafından bağımsız ''eğlence ve keyif'' diyor. Bir başka arkadaş çıkıp konuyu yine yine yineee ırkçılığa getiriyor. Vatandaşı olduğu memlekette 2.sınıf insan muamelesi gördüklerinden bir haber yaşıyorlar okey ama kendileri @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın paylaştığı görselde ki bir plaja gidip -maaile- eğlenebilirler miydi merak ediyorum? Halaya falan eşlik ederlerdi herhalde.
|
Üstüme alınaraktan sana cevap yazmak istiyorum. Çünkü ben keyif adamıyım. Her türlü yerde, her türlü ortamda keyfime bakarım. Tabi şöyle bir şeyde var. Keyfime baktığım yerde aile, çoluk veya çocuk varsa tavır ve davranışlarımı ona göre düzenlerim..
31 yaşındayım. Çok şükür 16 yaşımdan 26 yaşıma (evlenene) kadar hiç bir memlekette iki sene üst üste ne yaz geçirdim nede kış. Mevsimlik işçi değildim ama her mevsim farklı bir yerdeydim. Benim için hayat 2 mevsimdi. Yaz ve kış.. O yüzden çok plaj'da gördüm, denizde. Gölde, nehirde.. Bu arada yüzmeyi de bilmem ha. Ancak bu keyfime mani olmadı. Güneşin altında çok kez bayıldığımda oldu. Saatlerce uyuduğum. Sonra o yanıkların izini haftalarca çektiğim. Derimin soyulmasını severdim mesela. O yüzden gider iki suya girer sonra kenarında yaşardım yaşayacağımı. Ancak halay çekmek hiç huyum değil, hiçte sevmem. Düğünlerde bile oturur bir köşede kafamı yaşar öyle gelene gidene oynayana bakardım. Ben ki kendi düğünümde bile oynamamış adamım. İnadım inat kimse kaldıramadı beni masamdan.
Hadiseye gelince bu hayat yaşamasını bilene güzel. Adam savaştan kaçmış, ülkesinin denize sınırı olmasına rağmen belki denizi bile görmeden gelmiş burada görüyor. Görüyor da ne yapıyor?
Halay çekiyor, nargilesini yudumluyor, çayını demliyor, yemeğini yapıyor.
Ohh ne güzel keyif..
Bu keyfi sen yapamıyorsan, kendini ikinci sınıf insan olarak görüyorsan bunda adamların ne suçu var.
İlk yorumumda dediğim gibi her türlü zıkkımı içtim şu plajlarda, deniz kenarlarında, nehirlerin içinde, göllerin çadırlarında.. Nargile içmek hiç ama hiç aklıma gelmedi. Yanarım da ona yanarım. Birde bunu elin Suriye'lisinde gördüğüme..
Alıntı yaptığım ilk cümlene gelince. Ülkenin kanayan bir tarafı var ve bunu da hiç kimse inkar etmiyor.
Yatıp kalkıp neye dua ediyorum biliyormusun
Allah'ım sen bizim de, İran'ında sonunu Suriye gibi yapma. Bize de o günleri gösterme. Çünkü Iran'da yada Ülkemizde oluşabilecek her hangi bir benzeri durumda bir daha belimizi doğrultamayız. Ondan sonra da deriz ki Ulu Önder ATATÜRK'ün bize emanet ettiği bu güzelim ülkeye sahip çıkamadık.. Sahip çıkamadık derken sakın ha bunu Suriye'lilerle karıştırma. Ülkeye sahip çıkmak onları dışlamak, yadırgamak değil. Kovmakta değil.
Türkiye'de kayıp 650 bin Suriye'li çocuk var. Kim bilir kimlere sermaye oldular.. Hiç düşündün mü bunu mesela. Çocukların ne suçu vardı.
Neyse lafı çok uzattım rica ediyorum mesajıma yanıt verme, benim kendi görüşlerim bu. Katılmıyorsan oralı da olma..