Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Temmuz 2019, 15:32   #1
Çevrimiçi
vioLeta
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyaz Şarap Soslu Kurbağa Bacağı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Beyaz Şarap Soslu Kurbağa Bacağı Tarifi



Malzemeler ;
  • 6 Düzine kurbağa bacağı
  • 1 Su bardağı süt
  • 125 Gram un
  • 80 gram tereyağı
  • 1 Su bardağı sirke
  • Tuz ve karabiber



Sosu için malzemeler ;
  • 1/2 Litre Beyaz Şarap
  • 50 Gram tereyağı
  • 30 Gram un
  • 1 Demet karışık yeşillik (Defne, maydonoz, kekik ve benzeri)
  • 1 Adet Yumurta sarısı
  • 1 Adet havuç
  • 300 mililitre krema
  • 1 Adet limon
  • Tuz ve karabiber


Beyaz Şarap Soslu Kurbağa Bacağı Yapılışı:


Kurbağa bacaklarının etsiz olan ayak uçlarını kesin ve kurbağa bacaklarını iyice yıkayın. Kurbağa bacaklarını bire bir oranında (örneğin; bir bardak su ve bir bardak sirke gibi) sirke ve su dolu bir kabın içine koyun . Daha sonra 300 mililitre beyaz şarabı bir tencerenin içine boşaltın. Havucunuzu çok ufak olmayacak şekilde dilimleyin. Yeşilliklerinizi ince bir şekilde kıyın. Daha sonra havucunuzu ve yeşilliklerinizi şarap dolu kabınızın için boşaltın, tuz ve karabiberinizi damak tadınıza göre dökün. Beyaz şarap içindeki havuç ve yeşilliklerinizi 20 dakika kısık ateşte kaynatın. Şarap buharlaşınca ve tencerenizde eklediğiniz şarabın ortalama üçte biri kadarı kalınca, tencerenizi ocaktan kaldırın.

Sirkeli su içine koyduğunuz kurbağa bacaklarını sudan çıkarıp süzülmeye bırakın. Kurbağa bacakları süzüldükten sonra pişirmeye hazırlamak için önce tuzlayın, daha sonra bacakları süte batırıp una bulayın. Bacakları kızartmak için bir tavaya tereyağınızı koyun ve erimesini bekleyin. Tereyağı eridikten sonra bacakları tavaya koyup iyice kızartın.

Daha sonra sos için küçük bir tavaya önce tereyağını koyup erimesini bekleyin. Tereyağı eridikten sonra ununuzu koyup, un pembeleşene kadar kavurun. Fakat pembeleştireyim derken yakmamaya özen gösterin. Un pembeleştikten sonra beyaz şaraplı karışımı bu sosa ilave edin ve 5 dakika pişirin. Ayrı bir kaba yumurta sarısını ve kremayı koyduktan sonra iyice çırpın ve limon suyunu ilave edin.

Pişmiş kurbağa bacaklarını önceden ısıtılmış servis tabağına yerleştirin. Sıcak sosu üzerinde gezdirin ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin.

Sıcak servis yapın.


Afiyet Olsun !

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet