Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Temmuz 2019, 15:54   #1
Çevrimdışı
YaRen Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutfakları Diyete Uygun Hale Getirmek İçin Ne Yapılmalı?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kişinin öncelikle mutfaktaki yağlardan uzak durmayı öğrenmelidir. Bizim toplumumuzda kızartma kültürü vardır. Çoğu fırınlama işlemi bile kızartmadan sonra yapılar. Örneğin karnıyarığın önce patlıcanları kızartılır. İçinin harcı da ayrıca kavrulduktan sonra, doldurulup fırına verilir.

Oysa bunu çiğden yapmayı öğrenmek gerekir.
Örneğin yine türlü yemeği çiğden konulmalı, içine konulan et de yağsız seçilmelidir. Ardından verilecek tatlı ise, sütlü tatlılar olmalıdır. Oysa Türk mutfağında hamur tatlıları hâkimdir. Baklava, bülbülyuvası, şöbiyet gibi ağır tatlılar vardır. Bunların yerine zerde, sütlaç, muhallebi gibi sütlü tatlıların tercih edilmesi daha faydalı olacaktır.
Bunların dışında, bütün yiyeceklerin porsiyonların küçültülebilir. Kullanılan zeytinyağı miktarı azaltılabilir. Böylece mutfaklar daha sağlıklı hale getirilebilir.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan