EV USULÜ FISTIKLI KAZANDİBİ
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
EV USULÜ FISTIKLI KAZANDİBİ İÇİN MALZEMELER
-Süt 1,5 litre
-Toz şeker 1,5 çorba kasesi
-Nişasta mısır 3 yemek kaşığı
-Antep fıstık iç bütün 1 çay bardağı
-Damla sakız 2 adet
EV USULÜ FISTIKLI KAZANDİBİ YAPILIŞI:
Süt ve şekeri bir tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın. Damla sakızı da ilave ederek kaynatın. Kaynayan süte fıstıkları ekleyip çok az suda çözündürülen nişastayı ekleyerek kıvamını alana kadar karıştırınız. Hazırlanan karışım kenara alınır. Pişirme yapılacak olan tepsi ocak üzerine alınır ısıtılıp yapılan sütlü karışımdan içine 2 kepçe ilave edilir. Her tarafı eşit olacak şekilde yakılır. Bu işlem bitince kalan karışımı tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Servis ederken spatula ile kare olacak şekilde alttan kazınarak ters çevirip servis ediniz.
Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " |