Baklalı Enginar Dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2 adet enginar
200 gram iç bakla
Yarım su bardağı pirinç
4 sap taze soğan
Çeyrek demet dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu
Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır. Taze soğanlar yıkanıp ince ince doğranır. İç bakla, soğan, pirinç dereotu karıştırılır. İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur. Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su eklenip, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir. 50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. İyi bir protein kaynağıdır. Hazmı kolay, besleyici bir bitkidir. İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetlerini giderir.
Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " |