Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Temmuz 2019, 13:24   #1
Çevrimdışı
YaRen Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baklalı Enginar Dolması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2 adet enginar

200 gram iç bakla

Yarım su bardağı pirinç

4 sap taze soğan

Çeyrek demet dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu

Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır. Taze soğanlar yıkanıp ince ince doğranır. İç bakla, soğan, pirinç dereotu karıştırılır. İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur. Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su eklenip, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir. 50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.


B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. İyi bir protein kaynağıdır. Hazmı kolay, besleyici bir bitkidir. İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetlerini giderir.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan