Mandalina Likörü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mandalina likörü tarifi için malzemeler
6 mandalina
1 litre konyak
500 gr toz şeker
Mandalina likörü hazırlanışı
6 mandalinanın kabuklarını soyup süzün. 1 litre konyakla birlikte kavanoza doldurun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir ortamda 40 gün bekletin. 40 gün sonra mandalinalı konyağı temiz bir tülbentten süzüp kavanoza doldurun. 500 gr toz şeker ve 1 su bardağı suyu kaynatıp şurup hazırlayın. Şurubu ılındırıp kavanoza ilave edin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde 1 hafta bekletin. Likör kadehlerinde servis yapın.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
Konu Rhytia tarafından (17 Ağustos 2019 Saat 11:04 ) değiştirilmiştir.
|