Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ağustos 2019, 02:44   #1
Çevrimdışı
MarveL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evliliğinizde Söylememeniz Gereken 5 Cümle





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hakaret ve Küfür Etmek
Öfke kontrol edilmesi güç bir duygudur ve limiti vardır. Tartışma anında öfkesini kontrolde güçlük çeken kadın veya erkek dilinden dökülecek olan sözcüklerin farkına varamayabilir. Bazen canı acıyan, acının verdiği reaksiyonla da sözlerini kontrol edemez ve karşı taraf için yıkıcı olan söylemlerde bulunabilir. Eşinizin kişiliğine yönelttiğiniz hakaretler telafisi mümkün olmayan yaralar açar. Küfretmek, tehditlerde bulunmak, kişiliğine yönelik hakaret içeren söylemler psikolojik bir şiddet türüdür ve psikolojik şiddete uğrayan kişi için evlilik yaşanması güç bir hal alır. Öfkenin limitli bir duygu olduğunu ve belirli bir noktadan sonra kontrolünün güç olduğunu bilerek anlaşmazlıkları yönetebilmeniz gerekir. Kişinin kendini koruması karşı tarafı kollamasından başlayacaktır. Bunu bilerek en başta eşinizi yaralayacak söylemlere kendini alıştırmamanız ve öfkenizi kontrol etmeye önem vermeniz gerekir.

Boşanmak İstiyorum
Bazen ilişkilerde en son söylenmesi gereken söylemler dile en kolay alınandır. Genellikle tartışma anlarında çiftlerin birbirine en kolay söylediği cümledendir. Oysa ki ancak boşanmak için başvuruda bulunma aşamasına gelmeden dile alınmaması gereken bir cümledir. Eğer ki en ufak anlaşmazlıklarda kolayca dilinize alıyorsanız telafisini yapabilmek için çok çaba sarf etmeniz gerekecektir. Söz bir kere ağızdan çıkmış ve yerine ulaşmıştır. Ulaştığı yerde açtığı iz ise kabuk bağlayacak cinsten değildir ve eşinizin size olan güveninin sarsılmasına yol açar.

Çocuk Senin Yüzünden Üzülüyor
Eşinizle aranızda bir tartışma varsa ve herkesin şahit olabileceği ortamda yaşıyorsanız, ailede sizinle yaşayan her birey kendine düşen payı alacaktır. Çocuklar tartışmaya şahit olduklarında içinde bulundukları yaşa göre kimi zaman ağlayarak kimi zaman görmezden gelerek kimi zamanda odasına kapanarak reaksiyon verebilir. Çiftlerden biri çocuğun reaksiyonunu diğer tarafa yüklüyorsa bu suçlamadan başka bir şey değildir. Tartışma varsa bunun mes’ulü iki kişidir. Suçlayarak gerilimi tırmandırmak yerine kontrolü sağlayabilmek adına tartışmanın şiddetini düşürmeyi teklif etmek, anlaşmazlığı daha sonra konuşmak üzere ertelemek veya en başından tartışma ortamını çocuğun şahit olacağı zaman ve mekanlarda gerçekleştirmemek en uygun olanıdır. Çocuk şahit olduktan sonra ise yapılacak olan çözümün olduğunu çocuğa anlatmak ve onunda bu çözümün şahit olmasını sağlamaktır.

Bütün Suç Sende
Bir tartışma durumunda günah keçisi tayin etmek herkes için en kolay olanıdır. Suçluyu bulmuştur ve kendisi kenara çekilmiştir. Suçlamak o an da sorunu çözmek yerine “Suçlu kim?” oyununa dönüşür. Suçlanan kişi otomatik bir reaksiyon olarak kendini korumaya girişir. Ve kendini korumaya alırken aynı davranış olarak suçlamada bulunabilir ve kısır döngüye sebep olur. Suçlamak yerine çözüm üretebilmeniz tartışmadaki kısır döngünün oluşmasını engelleyecektir.

Aynı Annen/Baban Gibisin
Tartışmalarda sıklıkla kullanılan bir diğer söylemde eşinizi anne veya babasına benzetmenizdir. Kavga anında bu benzetme tabii ki de hoşa gidecek bir benzetme olmayacaktır. Oysaki ilişkileri nasıl olursa olsun kimse anne ve babasının kötü özellikleriyle anılmak istemez. Bu eşinizin canını acıtmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Canı acıyan kişinin vereceği reaksiyonda o an da yine can acıtma olacaktır. Telafisi mümkün olmayacak sözler kavga anınızda dillerden dökülünce de tartışmayı çıkaran problem sonunda çözülmüş olsa ağızdan çıkanlar zihinlere kazınmış oluyor. Sonrasında telafi etmeye çalışmak için daha çok çaba sarf etmeniz gerekir ve zihinlere kazınanlar başka tartışmalara da gebe olur.
Alıntı..

__________________
Herşey yoLunda.. Ben Hariç..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat