Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2019, 14:08   #17
karamuratbenim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İdam Çıksın mı / İdam Neden Çıksın

ben zaten "lan" diyeyim diye demedim. tartışırken de kullanılacak bir ifade değil.

konuya gelince yukarıda belirttim; ama biraz daha açmak icap ederse, bu tarz şeyler din ile alakalı değil maalesef. siz öyle müslümanlığa filan dayandırmışsınız bu tarz şeyleri ama alakası yok. müslümanlığın ilk çıktığı topraklara bakın en basitinden. hiç mi suç işlenmiyor orada? hadi biz sonradan müslüman olduk. ya onlar?

önce ahlak sahibi olacaksın, insanları sağlam bir ahlak sistemi içerisinde eğiteceksin.
köpek bile eğitiliyor be!

bizim aklımız olduğu halde eğitilemiyoruz; ama hristiyan diye kötülediğimiz, küfrettiğimiz adamlar bizden daha refah bir toplumsal sistemde yaşıyor. ha onlarda hiç mi suç işlenmiyor, elbetteki işleniyor; ama burada tabi istatistik olarak bakmak lazım.

kendi karımıza kızımıza yapmamamız gereken şeyleri maşallah elin karısına kızına nasıl da kolayca yapıveriyoruz değil mi?
işte bunu önce çözmemiz lazım.

elin karısıyla kızıyla düşüp kalkıp, iş evliliğe geldi mi bakire kız aramak saçmalığını çözmek lazım.
sünnet töreni gibi bir saçmalığı bir ritüele dönüştürerek, erkeklik vurgusu yapıp, kadın cinsini aşağılayan zihniyetten kurtulmamız lazım.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver