Kayısılı ve Armutlu Rulo
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kayısılı ve armutlu rulo tarifi için malzemeler
8 adet hazır baklava hamuru
25 g tereyağı (Eritilmiş)
Kayısılı ve armutlu rulo içi için
115 g kuru kayısı (Küp doğranmış)
2 adet olgun armut (Küp doğranmış)
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
50 g badem tozu
50 g esmer şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı file badem
Kayısılı ve armutlu rulo üzeri için
Pudra şekeri
Kayısılı ve armutlu rulo Nasıl Yapılır
Kayısı ve armutun harika lezzetine tanık olun.
İçi için: Bir tencereye kuru kayısı, kayısı reçeli, esmer şeker ve armutları koyup limon suyunu karıştırarak 5-7 dakika orta ateşte pişirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca badem tozu ve file bademleri ekleyip bir kenarda bekletin.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine bir baklava hamurunu yayın, üzerine fırçayla tereyağını sürün ve tüm baklava hamurlarını aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin (En üstteki hamura yağ sürülmeyecek).
Hazırladığınız içi, üst üste dizdiğiniz hamurun en üst katına, kenarlarından 2.5 cm içeriye olacak şekilde yayın ve hamuru döndürerek rulo yapın. Rulonuzun üzerine fırçayla tereyağı sürün. Isıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kayısılı ve armutlu ruloların üzerini pudra şekeriyle süsleyip ince ince keserek sıcakken servis yapın.
lezzet.com |