Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Eylül 2019, 13:03   #1
Çevrimdışı
BestSEO
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavada Krokanlı Kek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tavada krokanlı kek tarifi için malzemeler
Krokan için

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
Kreması için

1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Kek için

3 yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş)
3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
2 Türk kahvesi fincanı irmik
5 Türk kahvesi fincanı un
Tavada krokanlı kek Nasıl Yapılır
Krokanı hazırlamak için şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, şeker eriyinceye kadar pişirin. Şeker önce sulanacak, sonra da kahverengileşecektir. İşte bu aşamada fındığı ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırdıktan hemen sonra ocaktan alın. Akıcı kıvamdaki krokanı tezgahın üzerindeki pişirme kağıdına yayın. En az 20 dakika kadar katılaşmasını bekleyin. Katılaşan krokanı pişirme kağıdından sıyırıp iri parçalara ayırın. Havanda döverek ya da sert bir cisimle vurarak biraz daha küçük parçalar meydana getirin.
Kremayı hazırlamak için kremşanti ve soğuk sütü derin bir kapta, mikser ile 5-6 dakika kadar çırparak katı hale getirdikten sonra buzdolabında bekletin. Keki hazırlamak için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak irmik, un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karışımdan bir kahve fincanı kadar alıp yağsız tavada, orta ısılı ateşte, önlü arkalı pişirin. Aynı işlemi tüm malzemeye uygulayıp 6 adet kek elde edin. Kekleri, aralarına buzdolabında bekleyen kremşantiden ve krokandan sürerek üst üste dizin. Üzerini ayırdığınız krokanla süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan