Ananaslı hafif kek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ananaslı hafif kek tarifi için malzemeler
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek tabanı için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı esmer toz şeker
5 dilim ananas
Ananaslı hafif kek Nasıl Yapılır
Kek için toz şeker ve yumurtaları bir karıştırma kabına alıp, mikser yardımıyla iyice çırpın. Sıvı yağı ve sütü ilave edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karıştırın, sıvı karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla alt üst ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Üzerine esmer toz şekeri serpin ve ananas dilimlerini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kek soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına aktarın. Dilimleyerek servis yapın.
lezzet.com |