Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2019, 17:25   #1
Çevrimdışı
mCx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çilekli Rulo Pasta Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çilekli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya İçin:

• 95 gramun
• 4 gramkabartma tozu
• 82 gramşeker
• 4 adetyumurt sarısı
• 4 adetyumurta beyazı
• 10 gramzeytinyağı
• 90 gramılık su
• 1 paketvanilya
Pastacı Kreması İçin:
• 500 ml.süt
• 100 gramşeker
• 40 gramtereyağı
• 4 adetyumurt sarısı
• 40 gramun
• 30 gramnişasta
• 1/2 adetvanilya çubuğu
Pastanın Süslenmesi İçin:
• 250 gramçilek
• 50 grampudra şekeri
Çilekli Rulo Pasta Tarifinin Püf Noktası
Pastacı kreması yaparken, kremanın pürüzsüz olmasını isterseniz kullanmadan önce çırpın.
Çilekli Rulo Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi
Fansız programda pişirmek, kekin eşit pişmesini sağlayacaktır.
Çilekli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Pastacı Kremasının Hazırlanışı: Sütü derin bir sos tenceresine dökün. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, tanelerini sütün içine sıyırın.
2. Başka bir kabın içerisinde şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
3. Un ve nişastayı şeker ve yumurtanın içerisine eleyin.
4. Süt kenarlarından kaynamaya başlayınca bir kepçe sütü yumurtalı karışımın olduğu kaba dökün ve karıştırarak ısıları dengeleyin.
5. Kaynayan sütün içerisine yumurtalı karışımı ilave edin ve hızlıca çırpın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
6. Kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine streç film örterek üzerinde oluşacak kabuğu önleyin ve buzdolabına kaldırın.
7. Pandispanyanın Hazırlanışı: Fırını 170 dereceye ayarlayın.
8. Yumurta sarılarını ve yumurta beyazlarını ayrı ayrı iki kabın içerisinde ve ölçülü şekeri eşit şekilde paylaştırın.
9. İki karışımı da çırparak kabartın.
10. Sıvı malzemeleri yumurta sarılı karışımın içine dökün ve spatula yardımı ile karıştırın.
11. Sonra yumurta sarılı karışımın içerisine un ve kabartma tozunu eleyin.
12. Yavaşça karıştırın. En son yumurta beyazının olduğu karışımı üç seferde diğer karışıma ilave edin.
13. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve pandispanya hamurunu eş kalınlıkta olacak şekilde yayın.
14. Fırının performansına göre çok renk almadan 8-10 dakika içerisinde çıkarın ve soğumaya bırakın.
15. Pastacı kremasını çırparak hacimlendirin.
16. Soğuyan pandispanya hamurunun içine kremayı eşit olacak şekilde yayın. Çilekleri doğrayıp kremanın üzerine serpin.
17. Pandispanyayı rulo şeklinde sarın. Üzerine pudra şekeri eleyin ve işte bu kadar, afiyet olsun!

Çilekli Rulo Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz file badem ekleyerek pastanıza çıtırlık katabilirsiniz.


__________________
" Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat