23 Eylül 2019, 17:29
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kozalak Pasta Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kozalak Pasta Tarifi İçin Malzemeler
• 250 gramkakaolu pirinç patlağı
• 4 yemek kaşığıbal
• 80 grambitter çikolata
• 50 grammargarin
• 1/2 su bardağısusam Servisi için:
• 1 yemek kaşığıpudra şekeri Kozalak Pasta Tarifinin Püf Noktası
Pastaya çam kozalağı şeklini vermek için; limon sıkacağının arkasındaki boşluktan faydalanarak sıkacağı bir kalıp gibi kullanabilirsiniz.Limon sıkacağının arkasına karışımın yapışmaması için streç film değil temiz bir naylon poşet kullanın. Streç film pasta karışımının yapışmasına neden oluyor. Kozalak Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Büyük boy çelik tencerede margarin, bal ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin.
2. Ayrı bir tencerede susamları kavurduktan sonra kavrulmuş susamları diğer malzemelerin içine katın.
3. Tencerenin içindeki tüm malzemeler eridikten sonra pirinç patlaklarını katın ve iyice karıştırın.
4. Karışımın altını kapatın ve karışım şekil alabilecek soğukluğa gelene kadar bekletin.
5. Limon sıkacağının arkasını çevirerek boş kalan kısma kalın bir naylon yerleştirdikten sonra malzeme ılıkken kalıp halinde sıkıca içerisine yerleştirin.
6. Kalıp olarak kullandığınız limon sıkacağını ters çevirip çıkardığınızda pasta, çam kozalağı şeklini alacaktır.
7. Üzerine pudra şekeri eleyip, çam yaprakları ve kozalaklarla süslediğiniz pastaları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|
| |