Yeşilim Tatlısı Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yeşilim Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
• 15 yaprakıspanak
• 1/2 su bardağısıvı yağ
• 2 adetyumurta
• 1/2 su bardağıtoz şeker
• 200 gramtereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
• 1/2 su bardağıirmik
• 1 paketvanilin
• 4 su bardağıun
• 1 tatlı kaşığıkabartma tozu
• 1 çay bardağıdövülmüş ceviz içi Şerbeti İçin:
• 3 su bardağısu
• 2 su bardağıtoz şeker
• 4 damlalimonun suyu Yeşilim Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Şerbeti hazırlamak için, bir tencerede şeker ve suyu, şeker eriyene dek karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2. Ispanak yapraklarını sıvı yağ ile birlikte blenderdan geçirin.
3. Üzerine yumurtaları da ilave edip tekrar blenderdan geçirin.
4. Geniş bir karıştırma kasesinin içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, ıspanaklı karışım, irmik, vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
5. Son olarak dövülmüş ceviz içini ekleyip tekrar yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
6. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın.
7. Hamuru tezgahta rulo haline getirin ve 3 parmak genişliğinde rulolar elde edin.
8. Elde ettiğiniz ruloları fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
9. Fırından çıkardığınız yeşilim tatlısının ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine gezdirin.
10. Şerbeti çeken tatlıyı servis ederken üzerine dövülnüş ceviz içi serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|