23 Eylül 2019, 21:58
|
#1 |
| Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Melomakarona Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Melomakarona Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
• 1 su bardağıtoz şeker
• 1 su bardağızeytinyağı
• 1/2 su bardağıportakal suyu
• 1/2 su bardağısüt
• 3,5 su bardağıun
• 1/2 su bardağıpudra şekeri
• 1 paketkabartma tozu
• 1 çay kaşığıkarbonat
• 1 çay kaşığıtarçın
• 1/2 çay kaşığıkaranfil(dövülmüş)
• 1 adetportakal kabuğu rendesi
• 1/2 su bardağıdövülmüş fındık Şerbeti İçin:
• 2 su bardağısu
• 1 su bardağıtoz şeker
• 1 su bardağıbal
• 4-5 damlalimon suyu Melomakarona Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Bir kasede toz şeker, zeytinyağı, portakal suyu ve sütü güzelce karıştırın.
2. Ayrı bir kaseye unu, pudra şekerini, kabartma tozu, karbonatı ve tarçını eleyerek ekleyin.
3. Arından dövülmüş karanfili de unlu karışıma ekleyip son kez karıştırın.
4. Unlu karışımı, hazırladığınız sıvı karışıma azar azar ekleyerek malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.
5. Kurabiye hamuru kıvamına gelmeden rendelenmil portakal kabuğu ve dövülmüş fındığı da ilave edin.
6. Hamur yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra kalburabastı büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin.
7. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamurları dizin ve 175 derece fırında 25 dakika pişirin.
8. Melomakaronlar fırında pişerken şerbeti hazırlayalım. Bir sos tenceresine su, toz şeker ve balı ekleyip şerbet kıvamına gelene kadar ısıtın. Limon suyunu da ekleyip, kıvam alan şerbeti ozaktan alın ve ılımaya bırakın.
9. Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçmiş olan melomakaronların üzerine şerbeti dökün.
10. Şerbeti iyice çektikten sonra üzerlerine dövülmüş fındık serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|
|
| |