Tarçınlı İncir Uyutması Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarçınlı İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler
• 1 litresüt
• 13 adetkuru incir
• 1 çay kaşığıtarçın Üzeri için:
• 20 gramceviz içi
• 20 gramantep fıstığı içi Tarçınlı İncir Uyutması Tarifinin Pişirme Önerisi
İçerisine yenibahar, muskat, zencefil gibi farklı baharatlar ilave edebilirsiniz. Tarçınlı İncir Uyutması Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Kuru incirleri sıcak suyun içinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
2. Kuru incirleri suyun içinden çıkarın ve sap kısımlarını dahil etmeden minik küpler halinde doğrayın.
3. Sütü orta boy bir tencerenin içine alın.
4. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ama kaynatmamaya özen gösterin.
5. Bir kabın içine doğranmış incirleri, ısıtılmış sütü ve tarçını ilave edin ve karıştırın.
6. Kabın ağzını kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika bekletin.
7. İncirlerin şiştiğini gözlemleyeceksiniz. İncirler şiştiğinde el blenderı ile tüm malzemeleri ezerek karıştırın.
8. Ağzını yeniden kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.
9. Ardından dolapta 2 saat kadar dinlendirin.
10. Çıkarıp üzerini süsleyerek afiyetle tüketin. Tarçınlı İncir Uyutması Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini Antep fıstığı, ceviz ya da dilediğiniz başka baharatlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|