Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2019, 17:03   #1
Çevrimiçi
Beatrice Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolatalı tel kadayıf tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER
250 gram tel kadayıf
100 gram tereyağı

Şerbet için:
1 su bardağı tozşeker​
1 su bardağından bir parmak eksik su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Muhallebi için
1 çorba kaşığı un
1’er çorba kaşığı nişasta ve pirinç unu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı tozşeker​
750 ml süt
100 gram bitter çikolata
1 paket vanilya

Süslemek için: Pişmaniye

YAPILIŞI
Tereyağını eritin ve bir kabın içinde tel kadayıfla karıştırın. İki eşit boyda tepsiye kadayıfları bölüştürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu 10-15 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan kadayıfları 5 dakika dinlendirip, üzerlerine şerbeti gezdirin. Muhallebi için un, nişasta, pirinç unu, yumurta, kakao ve tozşekeri tencereye alıp karıştırın. Sütü azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvam alınca çikolatayı ekleyin. Ocaktan alırken vanilya ilave edin ve soğutun. Mikser yardımıyla karıştırıp, tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatıp, ortasına bir parça muhallebi koyup, pişmaniye ile süsleyip servis yapın.

Alıntı

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan