Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
350 gramkadayıf
1litresüt3
çay bardağıtoz şeker
3 çay bardağıun
5 yemek kaşığıirmik
1 paketvanilin
1,5 yemek kaşığıtereyağı
2 yemek kaşığıtoz şeker(kadayıfı kavurmak için)
1 paketkrem şanti1 su bardağıdövülmüş ceviz içiSüslemek İçin:1 çay bardağıçikolata sosu
1/2 çay bardağıtoz antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
Büyük boy fırın tepsisinin içine kavrulmuş kadayıfı boşluk kalmayacak şekilde yayın. Sütü bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve unu ekleyip topak kalmayana dek iyice karıştırın. Ocağa oturtup iyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Üzerine yağ ve vanilyayı ilave edip mikserle 5-10 dakika çırpın. Muhallebiyi kadayıfın üzerine yayın. Bir gece buzdolabında bekletin. daha sonra 9-10 cm genişliğinde kare şeklinde dilimleyin. Ortalarına ceviz koyup bir çorba kaşığı dolusu krem şantı koyun. kare şeklindeki tatlının iki ucunu birleştirip üçgen şeklinde katlayın. En son üst tarafına erimiş çikolata gezdirip toz antep fıstığı ile süsleyin.
Püf Noktası
Krem şantiyi sıkma torbasına koyarsanız tatlının ortasına daha düzgün şekilde sıkabilirsiniz.
Krem şantinin kıvamının koyu olması gerekiyor bunun için sütünü az koymalısınız.
alıntı
__________________ I suffered, I learned, I changed.. |