Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ekim 2019, 17:10   #1
Çevrimiçi
Beatrice Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaymaklı İrmik Helvası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hazırlama Süresi
40 Dakika

Pişirme Süresi
40 Dakika

Malzemeler
200 Gram Tereyağı
80 Gram Dolmalık fıstık
200 Gram irmik
2 Su Bardağı Toz şeker
4 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
200 Gram Kaymak
Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
Derin bir tencereye tereyağını alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. İrmiği ilave edip rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Başka bir tencerede süt ile şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe kaynattığınız şekerli sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Vanilyayı ekleyip irmik sütü çekene kadar karıştırın. Ocağı kapatıp tencerenin ağzını havlu kağıt ile örtün. 10 -15 dakika dinlendirin.

Helva ılıyınca bir kasesinin yarısına kadar irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak koyun. Tekrar helvadan koyup yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına kaseyi ters çevirip helvanın üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

alıntı

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan