Karamel Sosu
Karamel Sosu Tarifi İçin Malzemeler
200 gr toz şeker
1 fiske tuz
40 gr tereyağı
110 gr sıvı krema Karamel Sosu Tarifi Yapılışı
Şekeri ve tuzu kaplamalı bir tavaya alın.
Yüksek ateşte ki ocağın üzerine koyun.
Şeker erimeye başlayınca orta ateşe alın, ki yanmasın.
Tahta kaşık ile karıştırmaya başlayın.
Şeker tamamen eriyip açık kahve rengini alınca ocağı kapatın ve tavayı üzerinden alın.
Margarini ekleyin , kaşıkla karıştırmaya devam edin , son olarak sıvı kremayı da ekleyin sosu karıştırmaya devam edin.
Tamamen karışınca tekrar orta ateşte ocağa alın 2-3 dakika karamel sosunu kaynatın ve ocaktan alın.
Şimdi ister pasta veya başka tatlılar için devam kullanın isterseniz de saklama kabına (cam olsun) alın ve buzdolabında saklayın.
Buzdolabında tutuyorsanız kullanmadan önce ya ısıtın kullanın ya da öncesinde oda ısısında akışkan kıvama gelmesine dikkat edin.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|