| Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler
4 kilo kırmızı kapya biber
2-3 adet acı yeşil köy biberi ( acı yok ise pul biber) Lezzet Vericiler ;
5-6 diş rendelenmiş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru kekik Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı
Öncelikle kırmızı ve yeşil biberlerin içleri temizlenir ve iyice yıkanır. İri iri doğranıp mutfak robotundan geçirilir.
Derin bir tencereye önce kırmızı biberler daha sonra yeşil biberler, sarımsaklar, sıvı yağ ve sirke art arda eklenir.
Pişerken ara ara karıştırılır. Biberler kaynadıkça önce suyunu bırakır, pişmeye yakın suyunun hemen hemen yarısını içine çekmesi gerekir.
Biberlerin rengi dönüp çiğliği gidene kadar pişirilir, suyunu tamamen çekmeyecek ki lezzeti içinde kalsın. (Piştiği balon balon kaynamasından anlaşılıyor. )
En son ocağı kapatmadan önce şeker, kuru nane ve kuru kekik eklenir ve karıştırılır.
Ocağı kapatmadan önce mutlaka tadına bakın istediğiniz malzemeden tuz, sirke, şeker ve baharatlardan ekleyebilirsiniz.
Saklanacak olan kavanozlar kaynar sudan geçirilir ve sos kaynar haldeyken içlerine doldurulup kapağı sıkıca kapatılır.
Kavanozlar ters çevrilir ve 8-10 saat iyice soğuyana kadar bekletilir. Kış boyunca karanlık ve serin yerde bekletilir.
Not : Pişme süresi biberlerin sululuğuna göre, içindeki malzemelerin miktarları da damak zevkine göre değişiklik gösterebilir.
Not : Kırmızı biberin haricindeki malzemeler kendi damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
📎 Servis önerisi ; Üzerine çekilmiş ceviz serpilirse lezzetine lezzet katabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|