Özbek Pilavı
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adet kuru soğan(piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç(yıkanmış,süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su(arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.
__________________ Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez |