İçerisinde nar saklı somon
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
-1 su barağı brüksel lahanası
-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-Kaya tuzu ve karabiber
-2 yemek kaşığı nar ekşisi
-2 yemek kaşığı tatlı biber sosu
-2 yemek kaşığı nar suyu
-1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
-1 diş rendelenmiş sarımsak
-1 tutam kırmızı pul biber
-1 kiloluk büyük somon
-Servis için taze fesleğen
Nasıl yapılır?
-Büyük fırın tepsisinin içerisine brüksel lahanalarını koyun ve üzerine zeytinyağı, tuz ve
karabiber ile bulayın.
-15 dakika fırında pişirin.
-Ayrı bir kapta nar ekşisini, nar suyunu, tatlı biber sosunu, zencefili, sarımsağı, bir tutam
kırmızı pul biberi ve tuzu karıştırın.
-Brüksel lahanasını fırından çıkarın ve tam ortasına somonu ekleyin.
-Hazırladığınız karışımı somonun üzerine sürün ve 15-20 dakika 180 derece fırında istediğiniz
kıvama ulaşana kadar pişirin.
-Somonu nar taneleri ve taze fesleğen ile süsleyip servis edin.
alıntı |