Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Kasım 2019, 14:11   #1
Çevrimiçi
Beatrice Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lezzeti Garanti Zeytinyağlı yaprak sarması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

-4-5 soğan
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1.5-2 yemek kaşığı çam fıstığı
-2 su bardağı pirinç
-1 yemek kaşığı kuru nane
-1.5 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tarçın
-2 kesme şeker
-2 yemek kaşığı kuş üzümü
-1 su bardağı kıyılmış maydanoz
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay bardağı kaynamış su
-500 gr salamura asma yaprağı
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-2 su bardağı kaynar su
-Yarım limonun suyu

Nasıl yapılır?


-Salamura asma yapraklarını akan su altında yıkayıp suyunu süzün. Soğanların kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
-1 çay bardağı zeytinyağı ve 1.5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkla birlikte tencereye alıp kısık ateşte kavurun.
-2 su bardağı pirinci yıkayıp soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
-1 yemek kaşığı kuru nane, 1.5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
-Tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. Çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Pirinçler suyu çekince ocağı kapatıp iç harcı soğutun.
-Harcı sapları koparılmış asma yapraklarına paylaştırıp ince sarın. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve kaynar suyu ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan