Mantarlı Kaşarlı Karides Güveç
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
-200 gr temizlenmiş kabukları soyulmuş karides
-500 gr kültür mantarı
-2 adet ortaboy domates
-2 adet yeşil biber
-1 orta boy soğan
-2 diş sarımsak
-Bir miktar rendelenmiş kaşar
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Karabiber
-Tuz
-1 çay kaşığı pul biber
Nasıl yapılır?
-Karidesleri temizleyip yıkayıp kuruması için bir süzgüye alıyoruz.
-200 derecede ısıttığınız fırına güveç kaplarını yerleştirip fırınla birlikte ısıtıyoruz.
-Derin bir tava içerisinde zeytinyağı ve tereyağını erittikten sonra önce soğanları ve sarımsakları biraz kavuruyoruz.
-Soğanın rengi pembeleşmeye başlayınca biberleri atıyoruz ve 1 dk kadar daha kavurup mantarları atıyoruz ve 7–8 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
-Ardından domates, karabiber, tuz ve pul biberleri katıp domatesler kendini salıp suyu buharlaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
-En son karidesleri katıp 2-3 dk kadar karideslerin rengi beyaza dönünceye kadar kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
-Daha öncesinde ısıtmış olduğunuz güveç kapları içerisine taksim ediyoruz ve üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz.
-Fırına yerleştirip 5 dk kadar kaşar peyniri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
alıntı |