23 Kasım 2019, 21:40
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kerr: “Futbol Oynayan Basketbolcular, Basketbolu Daha İyi Anlıyor”
Kerr: “Futbol Oynayan Basketbolcular, Basketbolu Daha İyi Anlıyor” Steve Kerr’e göre futbol oynayan basketbolcular daha iyi oyun anlayışı ve pas yeteneğine sahip. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Golden State Warriors baş antrenörü Steve Kerr’e göre çocukluk ve ergenlik döneminde futbol oynayan basketbolcular, takım kurgusu içerisinde nasıl pas vereceklerini ve hareketleneceklerini daha iyi biliyor. Mercury News’den Gary Peterson’ın haberine göre Kerr, konuyla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Amerikan basketbolunun çarı ben olsaydım, gençlik programındaki tüm oyunculara futbol oynatırdım. Bu durumun basketbola doğrudan faydası oluyor. Günümüz basketbolundaki sorun, genç oyuncuların lige geldikten sonra herkesi bire birde yenmeye çalışıyor olması. Hepsinin inanılmaz topu yere vurma yetenekleri var ancak nasıl pas vereceklerini ve hareketleneceklerini anlamıyorlar. Futbol onlara bunu öğretiyor.”
Kerr daha sonra Toni Kukoc örneğinden söz etti ve efsanevi ismin pas ve açı yaratmak konusundaki yeteneklerinin futboldan ilhamla kazanıldığını ifade etti: “Profesyonel hayata hazırlanırken futbol oynayan oyuncular daha iyi pasörler. Steve Nash, inanılmaz pasör. Toni Kukoc da güzel bir pasördü. Onun da futboldan ilham aldığına şüphe yok. Çocuklar, üçgen konseptini anlıyor. Pas verme, savunmacının arkasından hareketlenme konseptlerini anlıyorlar. Futbol da bu. Açıları buluyor, fırsat yaratıyor, gol şansı yaratıyorsunuz.”
Fenerbahçe Beko baş antrenörü Zeljko Obradovic de daha önce futbolu yakından takip ettiğini zira sahada oynanan bu sporda boş alanları değerlendirme fikrinin ilgisini çektiğini söylemişti.
-Alıntı- |
| |