Kış güzeli karnabaharı küçükten büyüğe sevdirecek harika bir tarif var elimizde. Üstelik diyette olanlar için de son derece ideal bir tarif. Karnabaharları sarımsak ve tereyağıyla harmanladık ortaya baharatlı çıtır karnabaharı çkarttık.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kışın sebzelerinin başında gelen karnabaharla değişik bir tarif hazırladık ve biz tadına doyamadık. Karnabahar çiçekleri sarımsak ve baharatla harmanlanınca enfes bir lezzete büründü. Eğer evde karnabaharı sevmeyenler varsa bu tarifle kısır döngüyü ortadan kaldırabilirsiniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
FIRINDA BAHARATLI ÇITIR KARNABAHAR İÇİN MALZEMELER
Bir adet küçük boy karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Toz biber
Tuz
FIRINDA BAHARATLI ÇITIR KARNABAHAR YAPILIŞI
İlk olarak karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yıkayın. Ardından çiçeklere ayırdğınız karnabaharları kaynar suda 15 dakika haşlayın ve süzün.
Sarımsakları havanda ezin. Teflon tavada tereyağını eritin ve içine sarımsaklar ve baharatları ilave edip bir iki dakika kısık ateşte çevirin, ocaktan alın.
Hazırladığınız bu sosu karnabaharla harmanlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karnabaharları tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Yoğurtlu mayonezli sosla servis ederek yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Mynet