Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2019, 15:15   #1
Çevrimiçi
Beatrice Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli firik pilavı tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı firik
500 gram kuşbaşı et
1 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Eti tencereye alıp sürekli karıştırarak kavurun.

Etler suyunu çekince yağı ve ince ince doğranmış soğanları ekleyin.

Daha sonra firik ve bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırın.

Suyunu da ilave edip pişmeye bırakın.

Pilavınız suyunu çekince altını kapatıp içine tereyağını ekleyin ve karıştırın.

Yaklaşık 30 dakika demlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun....

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan