Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2019, 15:22   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beypazarı kurusu tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
5 kilogram un
1 kilogram tereyağı
2 litre süt
200 gram maya
10 gram tarçın
Tuz
Hazırlanışı
Unu, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz ile geniş bir kasede yoğurun.

Hazırladığınız hamuru 40-45 dakika dinlendirip, 4-5 santimetre kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin.

Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 santimetre uzunluğunda verev kesip tepsiye dizin ve orta sıcaklıkta fırına verin.

Hafif pembeleşince fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.

25-30 dakika soğuduktan sonra orta sıcaklıktaki fırında tekrar pişirerek kurutun.

Fırından çıkarıp soğutun ve rutubetsiz ortamda saklayın.

Afiyet olsun...

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet