At-Çek Balık Oltası (kıyı balıkçığı)
Öncelikle kıyıdan yapılacak bu avlanma ile istavrit, sardalya, çipura, karagöz
vb. gibi balıkların yakalanması mümkündür. Yem ile ya da yem şeklindeki tüy kullanılarak yapılabilir. Kamış olta, misina, fırdöndü ve bölgeye-balık türüne göre kurşun kullanılır.
Sardalya, isravrit gibi küçük balıkları avlamak için 0.25’lik misina, 10’lu tüy çapari, yaklaşık 3.5 metre olta kamışı, ince fırdöndü ve 25 gr kurşun kullanılabilir. Akıntının fazla olduğu yerlerde 50-100 gr2a kadar kurşun tercih edilebilir.
Çipura, karagöz gibi daha büyük balıklar için 0.30’luk misina, karides, tavuk göğüsü, sardalya kullanılabilir. Aynı şekilde fırdöndü ve 25 gr kurşun kullanılabilir.
Alıntı.