Çentik Kebabı
Malzemeler:
4 irice patates
200 gr kıyma veya kuşbaşı et.
1 soğan
1 kaşık salça
sıvı yağ
2 diş sarımsak,1kase yoğurt.
karabiber,pul biber,yeterince tuz
Yapılışı:
Öncelikle patetesleri kızartma tavasında kızartıyoruz , geniş ve yayvan bir tabağa süzerek alıyoruz sonra.
bir kase yoğurdun içine sarımsağı ezerek koyuyoruz az tuzla karıştırıyoruz ve kızarttığımız patateslerin üstüne döküyoruz.Arzuya göre biz bol yoğurtlu sevdiğimiz için üstünü tamamen kaplıycak kadar koyuyorum yoğurdunu daha azda koyabilirsiniz.
Bir tavanın içine az yağ ve küçük küçük doğradığımız yemek soğanını koyuyoruz pembeleşince içine kıymamızı ekliyoruz ve kavuruyoruz salça,baharatları ekleyip karıştırıyoruz özleşmesi için yarım çay bardağı su ekleyerek karıştırıp az kaynayınca altını kapatıyoruz.
Bu yaptığımız kıymalı sosu daha önce hazırladığımız kızarmış patates ve sarımsaklı yoğurt ikilisinin üzerine yayarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Alıntı |