Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ocak 2020, 20:42   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baharatlı Armut Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
3 adet armut
375 ml (yaklaşık 2 su bardağı) kırmızı şarap
125 ml vişne suyu
185 gr toz şeker
1 adet çubuk tarçın
3 adet yıldız anason
5 adet karanfil
1 küçük portakalın kabuğunun rendesi

Yapılışı:
Armutları bütün olarak soyun, saplarını koparmamaya çalışarak dip kısımlarından ufak bir kaşık ya da bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkartın.
Ufak bir tencereye şarap, vişne suyu, toz şeker ve baharatları alın. Şeker eriyene kadar orta ateşte karışımı ısıtın, arada karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Daha sonra armutları tencereye ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Arada kontrol etmeyi unutmayın.

Armutlar iyice yumuşadıktan sonra servis tabağına çıkarın. Tencerede kalan şurubun hafifçe koyulaşmış (bal kıvamına gelmiş) olması gerek. Eğer çok sıvıysa, armutları aldıktan sonra şurubu bir 10-15 dk daha kaynatın.

Servis tabağındaki armutların üzerine ve kenarlarına şurubu gezdirin. Ilınmaya bırakın. Vanilyalı dondurma ya da kaymakla servis yapabilirsiniz.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan