Pancar puresi tarifi
Pancar Püresi Tarifi İçin Malzemeler
1 adet pancar
1 adet havuç
1 adet elma
2 yemek kaşığı sirke
Pancar Püresi Tarifinin Püf Noktası
Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.
Pancar Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
Pancar, havuç ve elmayı sirkeli suda yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduktan sonra iri iri dilimleyin.
Derince bir fırın kabına yaklaşık 1 parmak yüksekliğinde içme suyu koyun ve dilimlediğiniz pancar, havuç ve elmayı kaba yerleştirin.
180 derece fırında malzemeler iyice yumuşayana dek yaklaşık 45 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ister bir çatal yardımıyla, isterseniz de bir el blenderı ile püre haline getirip, güzelce karıştırın.
Sade olarak ya da yoğurtla karıştırarak bebeğinize servis edebilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez |