Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
250 gram kurutulmuş meneviş
250 gram taze asma yaprağı
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet pırasa
1 bağ dereotu
Tereyağı
Yoğurt
Sarımsak
Pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Meneviş ve asma yaprağını ayrı ayrı haşlayıp sularını süzün ve doğrayın.
Pırasa ve dereotunu ince ince doğrayın, tereyağında kavurun.
Üzerine bulgur ekleyip, kavurmaya devam edin.
Daha sonra doğradığınız meneviş ve asma yaprağını da eklenip biraz daha kavurun.
Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve servis tabağına alın.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine dökün.
Ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine pul biber koyun ve servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine gezdirin.
Servis yaparken sıvı yağda, kurutulmuş biber kızartarak üzerini süsleyin.
Soğuk olarak servis yapılır.
Alıntı