20 Ocak 2020, 03:27
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Şerbetli Bal Peteği Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 3,5 su bardağı un 455 gram 125 gram yumuşak tereyağı veya margarin 1 su bardağı sıvı yağ 200 ml 1 su bardağı irmik 180 gram 1 çay bardağı yoğurt 90 ml 1 tane yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket vanilya yarım paket kabartma tozu İç dolgusu için: 1 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf 1 çay kaşığı tarçın 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi Şerbeti için: 2,5 su bardağı şeker 500 gram 3 su bardağı su 600 ml 1 dilim limon YAPILIŞI Katı yağ ve sıvı yağ yoğurma kabına alınır ve ezilir. Üzerine yoğurt, yumurta, sirke, irmik, un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur. Yoğrulan hamurdan portakal büyüklüğünde parça alınır ve üzerine kadayıf, tarçın ve ceviz dökülerek yoğrulur. Sade hamur inceltilir arasına cevizli hamurdan şerit halinde yuvarlanarak yerleştirilip kapatalır. Hafif yuvarlandıktan sonra verek olacak şekilde kesilerek sadece mutfakta kullanılan bir cımbızla şekillendirilir. Yağ sürülmeden tepsiye dizilir. 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirilir. Şerbeti için şeker, su ve limon dilimi tencereye alınır ve 10 dakika kaynatılır. Ilıyan şerbeti fırından alınan sıcak tatlıya dökülür çekmesi için 2 saat bekletilir afiyet olsun. |
| |