Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
9 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
750 gr süt
50 gr tereyağ
1 paket vanilya
Hindistan cevizi ( bulamak için )
Çokokrem ( ortasına koymak için,dilerseniz sade de yapabilirsiniz.)
Tenceremize irmik ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
Üzerine sütümüzü de ilave edip muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
Tatlımız pişip muhallebi kıvamını aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Tatlımızı dolaba Kaldırıp bir buçuk iki saat dinlenmeye bırakıyoruz..
Dolapta dinlenen tatlımızı irmik topları hazırlamak için alıyoruz .
Elimizi Suya batırıp tatlımızdan kaşık yardımıyla alıp irmik topları yapıyoruz ve yaptığımız irmik toplarının ortasına parmak yardımıyla açıyoruz .
Hazırladığımız irmik toplarının ortasına çikolata dolduruyoruz.
Fındık veya ceviz ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Alıntı ]