Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yozgat böreği malzemeleri
- Yarım kg. Ispanak
- 1 çorba kaşığı Margarin
- 1 baş Kuru soğan
- 1 adet Yumurta
- 100 gr. Pastırma
- Yarım kg. Yufka
Yozgat böreğini kızartmak için:
- Sıvıyağ
- Karabiber
- 1 adet Domates
Yozgat böreği yapılışı
Ispanağı iyice temizleyin ve yıkayın. Daha sonra su eklemeden kısık ateşte kavurun. Kavrulan ıspanağı hafif ezin. Bu arada bir tavaya margarini alın. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinle beraber kavurun. Domatesi rendeleyerek ilave edin. Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın. En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin. Yufkaların her birini dörde bölerek içine hazırladığınız içten koyun. Dilediğiniz şekilde sarın. En son olarak kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana dek kızartın.
Alıntı