Badem ve Tarçın Kremalı Elma Püresi
Hafif bir kahvaltı ya da lezzetli bir tatlı mı arıyorsun? O zaman Badem ve Tarçın Kremalı Elma Püremize bir göz atmalısın. Tüyo: Markette satılan ve tatlandırıcı ilaveli elma püresi kullanmak yerine, elmaları haşlayıp yumuşatarak püre haline getirebilirsin. Böylece sadece elmanın doğal şekerini almış olursun.
1 porsiyon için malzemeler
• Light süzme yoğurt (350 g)
• Tarçın (dilediğin miktarda)
• Tatlandırıcı (Stevia, Eritritol veya benzeri doğal tatlandırıcı) (dilediğin miktarda)
• Elma püresi (100 g)
• İnce kıyılmış badem (20 g)
1 porsiyon için tarif
1-Badem-tarçın kreması için, yoğurdu birkaç damla maden suyu, tarçın ve tatlandırıcıyla karıştır.
2-Krema karışımının bir kısmını bir bardağa al. Üzerine bir kaşık yardımıyla bir kat elma püresi, daha sonra yine bir kat daha krema koy.
3-Kıyılmış bademleri yağsız tavada kavur ve kremanın üzerine serpiştir.
4-Son olarak tarçın serperek servis et.
5-Afiyet olsun!
__________________ . kıskanır rengini baharda yeşiller.. |