Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kağıt Bardakta Kek Malzemeleri
2 tane orta boy yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Kağıt Bardakta Kek Tarifi
Kağıt bardakta kek yamak için önceden ısıtmak amacıyla fırını 160 dereceye ayarlayın. Saat ayarı keki fırına verdiğiniz andan itibaren 20 dakikadır. Kekin daha iyi kabarması ve sünger gibi olması için tüm malzemeyi çatalla karıştırdıktan sonra tel süzgeçten geçirmelisiniz. Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Kek yapmaya yumurtaları kırarak başlıyoruz. Üzerine şekeri ekleyin ve çatalla 3-4 dakika çırpın. Süt ve zeytinyağı da ekleyip kısa süre karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Unu eleyerek katın ve çatalla biraz karıştırdıktan sonra kek hamurunu tel süzgeçten geçirin. Hazır olan kek hamurunu bardakların yarısına kadar dökerek paylaştırın. Bardakları yağlamayın. Piştikten sonra kolayca çıkıyor. İçi yarısına kadar kek hamuru ile dolu olan bardakları önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. 20 dakikadan fazla tutmayın. Pişen keklerin ilk sıcaklığı gittikten sonra bardağı yırtarak çıkarabilirsiniz. Dilerseniz sade, dilerseniz pudra şekeri ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Alıntı