Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kerebiç tatlısı malzemeleri
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı irmik
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2/3 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
Kerebiç tatlısı iç harcı için
- Ceviz veya antep fıstığı
- Tarçın
- Şeker
Kerebiç tatlısı köpüğü için
- İmkan varsa çöven otu kökünü kaynatıp mikser ile çırparak köpürte bilirsiniz. İmkan yoksa krem şanti kullanabilirsiniz.
Kerebiç tatlısı yapılışı
Karıştırma kabınıza eritilmiş margarini alın. Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edin. Üzerine yumurtaları kırın ve sıvı yağı ilave edin, karıştırın. Daha sonra pudra şekerini ilave edin. Son olarak alabildiği kadar unu ekleyip hamurun kulak memesi kıvamına ulaşmasını sağlayın. İç harcı için ceviz ya da fıstıkları ezin, üzerine tarçın ve toz şeker ilave edin. Hamurunuza istediğiniz büyüklüklerde yuvarlak şekil verin. İç harcından koyup hamuru kapatın ve ister yuvarlak isterseniz de içli köfte gibi şekil verin, tepsinize yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve üzerine krem şanti ile köpük süsü verin. Üzerine tarçın, fıstık ya da ceviz içi dökebilirsiniz.
Alıntı