Elmalı Sebze Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
O1 çorba kaşığı tereyağı
O1 kırmızı tatlı elma
O1 yeşil ekşi elma
O1 havuç
O1 orta boy patates
O1 Pırasa
O 3 su bardağı tavuk suyu
O1 su bardağı süt
OUfak bir ceviz büyüklüğünde taze zencefil
O2 çorba kaşığı süzme yoğurt
O1 çay kaşığı kimyon
O1 çay kaşığı zerdeçal
O1 çay kaşığı kuru maydanoz
OTuz karabiber
YAPILIŞI
Tereyağını kızdırıp ufak doğradığınız pırasa havuç ve patatesi kavurun. Bu sırada tuz karabiber kimyon ve zerdeçalını da ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca renkleri dönünce rendelediğiniz zencefili, kabuğu soyulup ufak doğradığınız elmaları ve tavuk suyunu da ekleyip kaynama noktasına getirin ve ateşi kısıp 15 dakika pişirin. Blenderdan geçirin. Tuzunu biberini kontrol edip sütü de katın ve tekrar kaynama noktasına gelecek kadar pişirin. Kâselere paylaştırıp yoğurt ve kuru maydanoz ekleyerek servis ediniz.
ALINTI |