Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2020, 16:45   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köfte Mantolu Patlıcan Kebabı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Köfte malzemeleri;

yarım kilo orta yağlı kıyma
1 su bardağı bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
pul biber
karabiber
tuz
Sosu için;
sıvı yağ
tereyağı
sarımsak
domates rendesi
karabiber
tuz

KÖFTE MANTOLU KÖZLENMİŞ PATLICAN KEBABI TARİFİ
Köfte mantolu közlenmiş patlıcan kebabı yapılışı için; önce köfte harcımızı hazırlıyoruz. Soğanı rendeleyip suyunuz szün. Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, bayat ekmek içini, baharatını ve tuzunu ilave edin iyice yoğurun. Yeteri kadar patlıcanı yıkayın, kurulayın ve fırında közleyin. Dilerseniz ocakta da közleyebilirsiniz. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun kenarda bekletin. Mutfak tezgahına bir buzdolabı poşeti yayın, üzerine köfte harcını koyun ve tekrar buzdolabı poşeti ile üzerini kapatın. Oklaba veya merdane ile üzerinden geçerek köfte harcını ünceltin. Sonra patlıcanları bu incelttiğiniz köfte harçları ile sarın. Ve hazırladığınız köfteli patlıcanları fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında köfteler kızarıncaya dek pişirin. Bu arada sos malzemelerini uygun bir tavaya alarak pişirin ve fırından çıkan patlıcanlı köfte üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat