06 Şubat 2020, 20:07
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ev Yapımı Lokum Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
- KAÇ KİŞİLİK: 1 büyük kavanoz
- HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dakika
- PİŞİRME SÜRESİ: 45 dakika
Ev Yapımı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
1/2 su bardağı mısır nişastası (65 gram)
300 mililitre filtre kahve
1/2 çay kaşığı krem tartar
1 çay bardağı antep fıstığı (100 gram) Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su (150 ml)
1/2 çay kaşığı tuz
1 dilim limon Üzeri İçin:
1 paket bitter çikolata
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı antep fıstığı Ev Yapımı Lokum Tarifinin Püf Noktası
Krem tartar kullanmayabilirsiniz fakat eğer kullanırsanız sakızımsı olan tam lokum kıvamını tutturabilirsiniz. Ev Yapımı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?- İlk olarak uygun bir tencerede şerbeti hazırlayın. Toz şeker, su, çok çok az tuz ve limonu alıp şerbeti kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatın. İçerisindeki limonu çıkarın ve şerbeti ocaktan alın.
- Ayrı yanmaz yapışmaz bir tencereye kahveyi, nişastayı ve krem tartarı alın. Karıştırarak pişirin. Katılaşıp şeffaflaşınca yavaş yavaş şerbeti ekleyin ve iyice karıştırarak harca tüm şerbeti yedirin.
- Yarım saat boyunca kısıktan biraz harlı ateşte karıştıra karıştıra lokumunuzu pişirelim. Gerekli yoğunluğa gelince ocaktan alın. Henüz gözünüze sıvı geliyorsa 5-10 dakika daha pişirin.
- Ocaktan aldığınız lokum harcına kahve özütü ve tam halde Antep fıstıklarını ekleyin.
- Daha sonra kalın buzdolabı poşeti serilmiş ufak bir kare veya dikdörtgen kabın içerisine lokum harcınızı alın üzerimi düzeltin.
- Oda ısısına gelince buzdolabına koyun. 1 gece lokumunuzu bir pizza keseceği ve keskin bir bıçak yardımıyla ufak küpler halinde kesin.
- Sonra bir kısmını eritilmiş çikolatayla bir kısmına pudra şekeriyle bir kısmı ise Antep fıstığıyla kaplayın.
- Buzdolabında 2-3 saat daha dinlendirip kahveyle servis yapın. Afiyet olsun.
-Alıntı-
__________________
Artık benlesin bal. |
| |