CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Tarihi Açıklama: “FETÖ'nün Siyasi Ayağı Recep Tayyip Erdoğan'dır.”
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Geçen haftaki konuşmasında sözlerini “FETÖ’nün siyasi ayağını haftaya anlatacağım” sözleriyle sonlandıran Kılıçdaroğlu, bu kez ”Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.
Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Devletin en önemli, en mahrem birimlerine terör örgütü elemanlarını yerleştirenler FETÖ’nün siyasi ayağıdır! FETÖ’nün faaliyetleri izleniyor muydu? Evet izleniyordu, eskiden beri izleniyordu. Gülen hareketinin CIA ilişkileri Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından raporlanmıştı 1991 yılında. 24 Ağustos 2004 tarihinde bir karar alındı Milli Güvenlik Kurulu’nda. O dönem başbakan Erdoğan’dı. Gülen hareketinin tehlikeli olduğunu hükümete bildirdiler. Peki ne yaptılar? MGK’da alınan Gülen kararı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmadı, hiçbir işlem yapılmadı. Kimseye haber verilmedi. Tüm riski hükümet adına Erdoğan üstlendi” dedi.
Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün tehlikeli olabileceğini içeren MGK kararının dönemin başbakanı tarafından rafa kaldırıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, “MGK karar alıyor ‘Gülen hareketi tehlikelidir’ diye. Derhal içerideki ve dışarıdaki faaliyetleri ile ilgili gerekli önlemleri alın diyor. Kime diyor? Dönemin hükümetine. Kararın altında da imzası var dönemin Başbakanı Erdoğan’ın” dedi.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2016 yılında “FETÖ ile bir ortak yanımız vardı. Aynı menzile farklı yollardan giden bir yapı olarak ördük. Bambaşka niyetlerinin, sinsi planlarının olduğunu görmedik” dediğini hatırlatarak, “Yalan söylüyor! Çünkü 2014 yılında MGK söyledi sana. FETÖ’nün önünü açan siyasi otorite FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.
Kılıçdaroğlu konuşmasını “FETÖ’nün isteği ile KHK yetkisi alındı. Danıştay ve Yargıtay Başkanlığı için sekiz yıllık görev yapma zorunluluğunu dört yıla indirdiler. Çünkü aşağıda kendi adamları bekliyordu. Kitle ataması ile yargı FETÖ’nün eline geçti. Bu kanunu kim getirdi? FETÖ’cüleri toplu olarak yerleştirme sadece Yargıtay ve Danıştay’da mı oldu? Hayır, orduda da oldu. Üstelik 17-25 Aralık’tan sonra oldu. Generalliğe yükselmek için bekleme sürelerini düşürdüler. Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı, Recep Tayyip Erdoğan” sözleriyle tamamladı.
İNTERNETHABER