Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Meksika fasulyeli semizotu salatası için gerekli malzemeler:
200 gram Meksika fasulyesi
1 demet semizotu
1 adet mor soğan
1 kutu mısır konservesi
Zeytinyağı
1/2 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Meksika fasulyesini haşlayın ya da hazır haşlanmış olanlardan kullanın.
Semizotunu ayıklayın ancak saplarını atmayın. Sadece kalın kısımlarını temizleyin. Yıkayıp, kurulayın ve irice doğrayın.
Soğanı iri iri doğrayın.
Bir kabın içine Meksika fasulyesi, semizotu, soğan ve mısırı koyun.
Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve limonu gezdirip iyice karıştırın.
Bu salataya tuz koymaya gerek yok çünkü semizotunun hafif ekşi tadı, mısırın konserve olması yeterince tuzlu olmasını sağlıyor. Ancak tuzlu tatları seviyorsanız ayrıca ilave edebilirsiniz.
Salata hazır olunca servis kasesine alın.
Et, tavuk, makarna, pirinç ya da bulgur pilavı eşliğinde tüketebileceğiniz gibi tek başına bir öğün olarak da tüketebilirsiniz. Oldukça doyurucu ve besleyici özelliğe sahip bir salata.
Ramazan ayındayken iftarda bir çorbayla birlikte tüketirseniz, gün içinde kaybettiğiniz enerjiyi yeniden yakalayabilirsiniz.
Normal dönemde de öğle ya da akşam yemeğinde tüketebilir; duruma göre soğansız hazırlayabilirsiniz. Uzun süre tok tuttuğundan dolayı kilo vermek ya da formunu korumak isteyenler için de harika bir tarif.
Bu pratik, lezzetli ve besleyici salatadan kendinizi mahrum bırakmayın.
Şimdiden afiyet olsun!